Expositie van foto's van Fred Triep (1)

Vanaf donderdag 11 november 1999 tot en met 22 december 1999  werd er een expositie van foto's en beelden van Fred Triep in het Centrale Bureau van het Horizon College gehouden :

Centraal Bureau
Rechtehondsbosschelaan 24 A    (5 minuten van station Heiloo)
1851 HM Heiloo
Tel 072- 5270840
Fax 072- 5270841

    Fred Triep is docent biologie en informatica aan het Horizon College. De laatste jaren is hij ook werkzaam via de dienst ETOnet van het college.als ondersteuner van collega’s op ICT gebied (onder andere bij multimedia- ontwikkeling en webpublishing).

Hij is een enthousiaste wandelaar en reiziger. Veel van zijn geëxposeerde foto's heeft hij gemaakt op zijn reizen over de hele wereld, vooral van (berg)landschappen. Hij is gefascineerd door ritmische patronen, reflecties op water en ijs en door abstracte patronen in het landschap. Daarnaast maakt hij ook graag foto's van mensen, die aan het werk zijn of die hij op zijn weg tegenkomt. pasta.jpg (18614 bytes)

 

ladakh.jpg (14068 bytes) Aanvankelijk maakte hij vooral zwart- wit foto’s van landschappen en grafische afdrukken van objecten. Daarbij werden een aantal donkere kamertechnieken gebruikt (pseudosolarisatie, negatiefdruk, enz.). De laatst 20 jaar maakt hij ook veel kleurenfoto’s van landschappen, huizen, markten en mensen.

 

Zijn foto’s werden gepubliceerd in de Panda en in een informatieblad van een ministerie in België. Daarnaast heeft hij enkele reisverhalen gepubliceerd in de tijdschriften "De Berggids", "De Bergvriend" en "Op Lemen Voeten", waarbij ook zijn foto’s stonden. Een aantal van zijn foto’s in een schermformaat van 480 X 600 pixels of kleiner kunt u ook zien op zijn homepage.
    Op de expositie zullen ongeveer 40 foto's hangen.
hotlake.jpg

 

tvkyker1.jpg (20798 bytes)

De laatste tien jaar is hij ook bezig met de ruimtelijke vormgeving in hout. Hij maakt beelden in hout, meestal van mensen die in een ontspannen houding aan het genieten zijn. Genieten van hun kind, van elkaar, van de zon of genieten van een tv programma. Hij vind het ook spannend om menselijke figuren vorm te geven, die in gordiaanse knopen verwikkeld zijn. Op de expositie zullen ongeveer 6 houten beelden van hem te zien zijn.

    Hij heeft eerder geëxposeerd in galerie Plein 7 in Amsterdam (september 1981 en maart 1987), in galerie 42 in Bussum (februari 1983) en in het Centrale Gebouw van het Alkwaard College in Alkmaar (november 1991). Daarnaast heeft zijn werk in een drietal verzorgingshuizen in Amsterdam en Utrecht gehangen.

Op deze expositie hangen onder andere ook uitvergrote foto's, die uw als kleine foto terugvindt(vond) op één van de pagina van de homepage van Fred Triep

U bent van harte welkom op deze expositie op werkdagen van 9.00 t/m 17.00 uur, met name op de opening op donderdag 11 november om 16.30 uur.


Deze pagina is het laatst bijgewerkt op woensdag 31 januari 2000

Voor aanvullingen of reacties, stuur mij een email:

Stuur je reactie ! email : Fred Triep

Terug naar (Return to): Terug naar: